Sunday, July 31, 2016

Meat Pie / ミートパイ

Regular meat pie with just minced beef was not enough, so I arranged it to my taste!

Meat Pie

Ingredients:
2 tablespoons olive oil
1 celery stalk, chopped
1 carrot, chopped
1 onion, chopped
2 potatoes, diced
1 handful frozen peas
200g beef mince
2 sheets frozen puff pastry, thawed
4 tablespoons ketchup
1 ½  tablespoons dashi soy sauce
1 tablespoon worcestershire sauce
½ teaspoon dried oregano
pinch of dried nutmeg
pinch of black pepper
1 tablespoon flour
200ml beef stock
100ml water
1 egg, beaten

1 round cake pan

1) Preheat oven at 220
2) Heat olive oil in the big pot
3) Cook celery, carrot, onion and potatoes for few minutes
4) Add beef mince and cook for few more minutes
5) Add peas, oregano, nutmeg, pepper and flour and mix well
6) Add beef stock and water
7) Add ketchup, dashi soy sauce, Worcestershire sauce and mix
8) Cook until the liquid is reduced and thick
9) Remove from the heat and let it cool
10) Place 1 sheet of puff pastry in the round cake pan and prick using the fork
11) Pour the cooled beef and potato mixture on the pie sheet
12) Place another sheet of puff pastry on top
13) Trim the edges, press the edge to seal, prick and brush with egg
14) Bake in the oven until brown on top for about 30 minutes


普通はミートしか入っていないミートパイでは物足りないので、改良して私好みになりました。

ミートパイ

材料:
オリーブオイル 大2
セロリ 1本、ざく切り
人参 1本、ざく切り
タマネギ 1個、ざく切り
じゃがいも 2個、ざく切り
冷凍グリーンピース、少々
牛挽肉 200g
冷凍パイシート2枚、室温で戻しておく
ケチャップ 大4
だし醤油 大2弱
ウスターソース 大1
オレガノ 小1/2
ナツメグ、ひとつまみ
黒胡椒
小麦粉 大1
ビーフストック 200ml
水 100ml
卵1個、といておく

オーブン用丸型容器

1)オーブンを220度で予熱をしておく
2)ポットにオリーブオイルを入れて熱する
3)セロリ,人参、タマネギ、ポテトを数分炒める
4)牛挽肉をいれ色が変わるまで炒める
5)グリーンピース、オレガノ、ナツメグ、黒胡椒、小麦粉を入れまた炒める
6)ビーフストックと水を加える
7)ケチャップ、だし醤油、ウスターソースを入れて混ぜる
8)水分が減るまで炒める
9)火からはずし冷ましておく
10)パイシートをオーブン容器にしき、フォークで数カ所穴をあける
11)冷めた牛挽肉と野菜を炒めたものをのせる
12)もう一枚のパイシートを上からのせ、端を切り落としフォークでおさえてとめる
13)穴を数カ所あけ、溶き卵をブラシでぬる
14)予熱したオーブンで焼き色がつくまで、30分ほど焼く

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